Gratis verzending | Kosteloos retourneren | Op werkdagen voor 12.00 besteld, dezelfde dag verzonden

Birgit@Work

Birgit woont samen met haar vriend in Naarden, is regelmatig in de sportschool te vinden en dol op lekker eten. Tijdens haar werk doet Birgit wat ze het liefste doet: het vliegtuig pakken en nieuwe bestemmingen ontdekken. Hoe gaat het er nu écht aan toe wanneer je werkt als stewardess voor KLM? Birgit deelt alle ins and outs door haar dag voor ons op papier te zetten. Let's catch some flights!

Birgit@Work

07.00 Wake UP

Éindelijk gaat de wekker nadat ik al een uurtje onrustig lag te wachten op het startsignaal. Een bekend fenomeen als ik weet dat ik een hele mooie reis tegemoet ga. De reis, die ik samen met een vliegvriendin heb aangevraagd, is al volledig uitgestippeld.

Ik neem een douche, ontbijt en transformeer mijzelf tot stewardess. Nadat de haren gekapt en gekamd zijn en de make-up is geperfectioneerd, loop ik naar mijn vliegrek en maak ik de keuze tussen de uniformbroek of -rok. Ik draag de Prestwick onder mijn uniform en heb deze de avond ervoor nog goed opgepoetst. 

08.30 @BMC, Schiphol

Ik kom aan op het Bemanningen centrum, beter bekend als BMC. Ik meld mij aan voor mijn specifieke vlucht, geef mijn koffer af en maak vast kennis met de Purser en Senior Purser. De rest van de crew ontmoet ik bij de briefing. We stellen onszelf aan elkaar voor, bespreken de bijzonderheden en behandelen de vliegveiligheid. Voorafgaand aan elke vlucht wordt onze kennis getoetst door middel van vragen en discussie. Zo weten we zéker dat we up-to-date zijn. Na de briefing lopen we met elkaar richting de gate. Voor mij blijft dit een speciaal moment als we daar strak in pak, al kletsend naar toe lopen. Bij de gate maken we als eerste kennis met onze passagiers. Zodra we aan boord komen, beginnen wij aan onze checks. Dit is ook het moment dat we onze prachtige pumps omwisselen voor een paar boordschoenen

Wist je dat stewardessen standaard een extra paar schoenen in hun trolley hebben zitten? Die prachtige hoge hakken worden direct aan boord verwisseld voor een lager exemplaar. Zo kunnen wij urenlang doorwerken zonder klachten. Mijn persoonlijke favorieten: Southend en Halifax.

14 uur later

Heel wat uren zijn verstreken voordat we dan eindelijk landen op onze bestemming: Rio de Janeiro. We wisselen de boordschoenen weer in voor de pumps, zwaaien de passagiers uit en vertrekken enthousiast naar het crewhotel. 

Copa, copacabana

Samen met mijn collega ontdekken we al het moois dat Rio ons te bieden heeft. De graffiti, Copa Cabana en Escadaria Selarón. Natuurlijk genieten we ook van het heerlijke eten, gaan we shoppen en drinken we zo’n veel te sterke Caipirinha. We besluiten onze trip af te toppen met een prachtige helikopter tour. We cirkelen rondom de Corcovado, vliegen langs de prachtige stranden, maar hebben ook indrukwekkend uitzicht over de Favela’s, de Braziliaanse krottenwijken.

Bye bye, Rio!

Vlak voordat ik mij weer meld voor de terugreis, geniet ik altijd nog even van het uitzicht. Dit keer uitzicht over de Favela’s van Rio de Janeiro.

Ik pak mijn koffers in en check nog even of ik echt álles heb ingepakt. Samen met mijn collega’s maak ik er weer een mooie vlucht van. We genieten van de verhalen die passagiers ons vertellen, maar bespreken uiteraard ook alle avonturen die zijn beleefd tijdens onze stop.

Veel stewardessen leggen één pump bij hun paspoort in de kluis, zodat ze zeker weten dat ze nooit zonder paspoort zullen vertrekken.

Land in zicht

Zodra Nederland weer in zicht is en ik de eerste windmolens spot door mijn raampje, krijg ik dat speciale gevoel. Ik heb wéér een prachtige reis gemaakt, geweldige mensen leren kennen, bijzondere dingen gezien, maar wat is het fijn om weer thuis te zijn.

Ontdek meer over Birgit en win werkschoenen

Wil je meer weten over Bridget en haar avonturen als KLM stewardess? Op haar Instagramaccount houdt ze je volledig op de hoogte. En... ze mag namens Wolky@Work ook nog een paar werkschoenen naar keuze weggeven. Weten hoe? Check @flyingmiles